Propozycja na deser, do pochrupania, kiedy mamy w domu małego alergika lub gdy wypełniamy nasze postanowienia noworoczne na bycie fit ;) Ciastka bez mąki, bez mleka a słodkie od bananów. Bardzo proste.
Składniki:
- 3 dojrzałe banany
- 300 ml płatków owsianych bezglutenowych ( ja użyłam jaglanych)
- 1 łyżeczka cynamonu
- groszki z gorzkiej czekolady (można pominąć), ja użyłam wegańską, gorzką czekoladę
Sposób wykonania:
1. Banany rozgniatamy widelcem, dodajemy cynamon i mieszamy.
2. Dodajemy płatki i mieszamy wszystko dokładnie.
3. Formujemy ciastka wielkości orzecha wielkiego, lekko spłaszczamy i układamy na papierze do pieczenia. Możemy dodać na wierzch groszki czekoladowe. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni i pieczemy ciastka 20 minut. Smacznego!