poniedziałek, 5 listopada 2012

Pasta kanapkowa.

Avocado + tuńczyk + majonez. Lubię takie nieskomplikowane połączenia. Jeżeli nie macie ochoty na pastę, to można nałożyć tuńczyka w przepołowione avocado (w dołek po wyjęciu pestki) i ozdobić odrobiną majonezu. Jeśli nie macie czasu na pracochłonne śniadania lub kolacje - polecam. 




Składniki:
  • avocado (dojrzałe)
  • tuńczyk z puszki (pasuje i z zalewy i z oliwy)
  • 2-3 łyżki majonezu
  • świeżo zmielony pieprz
  • sól
  • kilka kropli soku z cytryny
Obrane avocado rozdrabniamy widelcem. Dodajemy rozdrobionego tuńczyka i 2-3 łyżki majonezu. Wszystko skrapiamy sokiem z cytryny i doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy. Smacznego!




5 komentarzy:

  1. nie jadłam jeszcze takiego kombo, ale wszystkie składniki lubię więc na pewno zasmakowałaby mi taka pasta ;)
    pozdrawiam ciepło,
    Szana!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. moja rodzinka ten zestaw bardzo lubi, może i Tobie by posmakował :)
      Również pozdrawiam

      Usuń
  2. no, no.. ciekawa propozycja :]

    OdpowiedzUsuń
  3. ten przepis idealnie pasuje do mojego konkursu śniadaniowego. szczegóły na http://nietylkopasta.pl

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za komentarz.

Podobne posty

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly