Składniki:
- bardzo dojrzałe avocado
- dojrzały banan
- syrop z agawy( 2 łyżeczki), miód, cukier lub inne rzeczy słodzące, jakich używacie
- pół tabliczki czekolady gorzkiej (użyłam 60g czekolady 81% kakao)
- ok. 10 łyżek mleka zwykłego
1. Avocado i banana obrać ze skóry, włożyć do blendera, dodać syropu z agawy i 5 łyżek mleka. Zmiksować na gładką masę.
2. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej ( w misce nad parą) z 5 łyżkami mleka.
3. Rozpuszczoną czekoladę dodać do blendera i zmiksować wszystko razem.
4. Przełożyć do miseczek i schłodzić w lodówce.
Smacznego!
mmm...mniam!
OdpowiedzUsuńzrobiłam......przepyszne!!!!
OdpowiedzUsuńUwielbiam czekoladę i wszelkie musy. Często takie desery goszczą u mnie na stole. Twój również wygląda smakowicie.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
Zapraszam do mnie