sobota, 21 czerwca 2014

Czekoladowy mus z avocado.

Pyszny deser. Chociaż avocado nie bardzo kojarzy nam się z deserami. Jeśli jeszcze nie próbowaliście połączenia avocado z czekoladą to bardzo polecam. Ciężko się oderwać od miski...Przepis podejrzany na Trufli i Jadłonomii.


Składniki:

  • bardzo dojrzałe avocado
  • dojrzały banan
  • syrop z agawy( 2 łyżeczki), miód, cukier lub inne rzeczy słodzące, jakich używacie 
  • pół tabliczki czekolady gorzkiej (użyłam 60g czekolady 81% kakao)
  • ok. 10 łyżek mleka zwykłego
1. Avocado i banana obrać ze skóry, włożyć do blendera, dodać syropu z agawy i 5 łyżek mleka. Zmiksować na gładką masę. 
2. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej ( w misce nad parą) z 5 łyżkami mleka. 
3. Rozpuszczoną czekoladę dodać do blendera i zmiksować wszystko razem. 
4. Przełożyć do miseczek i schłodzić w lodówce.
Smacznego!


3 komentarze:

  1. Anonimowy25/6/14

    zrobiłam......przepyszne!!!!

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam czekoladę i wszelkie musy. Często takie desery goszczą u mnie na stole. Twój również wygląda smakowicie.
    Pozdrawiam

    Zapraszam do mnie

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za komentarz.

Podobne posty

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly