4 składniki a tyle pysznego jedzenia. Bób, który najczęściej tuż po ugotowaniu, parzący w palce, zjadam sam, tym razem połączyłam z kaszą pęczak, suszonymi pomidorami i fetą. Wyszła bardzo smaczna sałatka, sycąca i pożywna. Polecam Wam do wypróbowania!
Składniki:
- bób ugotowany (obrany ze skórki) 250 g
- kasza pęczak (1 woreczek)
- 6- 8 suszonych pomidorów w oliwie
- pół kostki sera feta (130 g)
1. Bób ugotować do miękkości. Przestudzić i obrać ze skóry.
2. Kaszę ugotować wg przepisu na opakowaniu.
3. Pomidory pokroić w kostkę.
4. Do miski dać obrany bób, kaszę, pokrojone pomidory i pokruszyć fetę. Polać 2-3 łyżkami oliwy z suszonych pomidorów lub inną oliwą. Wymieszać delikatnie. Ja nie używałam innych przypraw, ale możecie dodać swoich ulubionych. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za komentarz.