poniedziałek, 27 lutego 2012

Grzanka z serem brie i brzoskwinią

Szybkie śniadanie. Pełnoziarnista grzanka, lekko ciepły, kremowy ser brie z przełamującą smak nutą gorzkiej skórki pomarańczowej. I żeby tego było mało, słodka brzoskwinia. Połączanie może zaskakujące, ale uwierzcie mi - pyszne! Spróbujcie tej grzanki :)




Składniki: ( 1 grzanka)
- kromka chleba tostowego ( użyłam pełnoziarnistego)
- 3-4 plastry sera brie ( camembert będzie równie dobry)
- marmolada pomarańczowa ( u mnie z kawałkami skórki pomarańczowej)
- 1 połówka brzoskwini z puszki


Chleb tostowy opiekamy, żeby był lekko chrupiący. Użyłam opiekacza, ale równie dobrze można tostować chleb w piekarniku. Na grzankę układamy plastry sera brie i wkładamy na 20 sekund  do mikrofalówki albo do piekarnika,żeby ser lekko się podgrzał. Kiedy zacznie nam delikatnie bulgotać, to znaczy, że grzanka jest gotowa.  Nakładamy łyżeczkę marmolady na środek grzanki, dekorujemy pokrojoną w cząstki brzoskwinią. Smacznego!!!




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za komentarz.

Podobne posty

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly