Avocado + tuńczyk + majonez. Lubię takie nieskomplikowane połączenia. Jeżeli nie macie ochoty na pastę, to można nałożyć tuńczyka w przepołowione avocado (w dołek po wyjęciu pestki) i ozdobić odrobiną majonezu. Jeśli nie macie czasu na pracochłonne śniadania lub kolacje - polecam.
Składniki:
- avocado (dojrzałe)
- tuńczyk z puszki (pasuje i z zalewy i z oliwy)
- 2-3 łyżki majonezu
- świeżo zmielony pieprz
- sól
- kilka kropli soku z cytryny
Obrane avocado rozdrabniamy widelcem. Dodajemy rozdrobionego tuńczyka i 2-3 łyżki majonezu. Wszystko skrapiamy sokiem z cytryny i doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy. Smacznego!
nie jadłam jeszcze takiego kombo, ale wszystkie składniki lubię więc na pewno zasmakowałaby mi taka pasta ;)
OdpowiedzUsuńpozdrawiam ciepło,
Szana!
moja rodzinka ten zestaw bardzo lubi, może i Tobie by posmakował :)
UsuńRównież pozdrawiam
no, no.. ciekawa propozycja :]
OdpowiedzUsuńdo wypróbowania koniecznie :)
Usuńten przepis idealnie pasuje do mojego konkursu śniadaniowego. szczegóły na http://nietylkopasta.pl
OdpowiedzUsuń