niedziela, 17 marca 2013

Eton Mess z kiwi.

Popularny deser, który najlepiej smakuje, kiedy zaczyna się sezon na truskawki. A ponieważ dzisiaj w Irlandii wszystko zazieleniło się na Dzień Św. Patryka, zrobiłam ten deser w wersji zielonej - z kiwi. Smakuje równie dobrze jak z truskawkami.
Zobaczcie jak pięknie prezentuje się na zdjęciach, które zrobiła moja zdolna sąsiadka :) Dziękuję Ci Beatko.
Więcej jej pięknych zdjęć znajdziecie tutaj.



Składniki: (na 4 porcje)
  • 6 kiwi
  • 500 ml śmietany 36%
  • 4 duże bezy
Kiwi obieramy ze skóry i blenderujemy na mus. Śmietanę (dobrze schłodzoną) ubijamy na sztywno. Bezy kruszymy. W kieliszkach lub wysokich szklankach układamy warstwy: bezy, bita śmietana, mus z kiwi, bita śmietana i bezy. Smacznego!



4 komentarze:

Dziękuję za komentarz.

Podobne posty

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly