Przekąska na szybko. Do pracy, na piknik lub wycieczkę... Ciekawe połączenie smaków i orzeźwiający dressing. Polecam na ciepłe dni :)
Składniki:
- opakowanie rukoli (100 g)
- dojrzałe mango
- dojrzałe avocado
- dwie garści orzechów laskowych
Dressing:
- sok z połówki limonki
- łyżeczka syropu z agawy lub miodu
- 50 ml oliwy z oliwek
Rukolę umyć, osuszyć, przełożyć do miski. Avocado i mango obrać i pokroić w dużą kostkę. Orzechy podprażyć w piekarniku lub na suchej patelni. Kiedy będą zrumienione i chrupiące, przełożyć w ręcznik papierowy i lekko potrzeć, tak, żeby zrumieniona skórka zeszła. Posypać orzechami sałatkę.
Składniki na sos wymieszać w szklance i polać sałatkę. Gotowe! Smacznego!
smacznie się prezentuje:)
OdpowiedzUsuńwłaśnie dwa mango mi dojrzewa powoli na parapecie (kupione było bardzo niedojrzałe), a tu taki świetni pomysł - lubię rukolę, lubię awokado. swietny pomysł
OdpowiedzUsuń:) polecam, bo było pyszne...
Usuńświetny pomysł
OdpowiedzUsuń